lördag 4 december 2010

Nordön goes strong


Vi vill börja med att ursäkta oss för att vi legat av oss lite med uppdateringarna på bloggen. Speciellt förlåt till Mats, Linas pappa, som vill se ALLT vi filmat och fotat, men det blir svårt eftersom vi börjar fundera på att köpa en extra hårddisk för at få plats med allt. 

Nu har vi tagit ett rejält kliv norrut och börjar också se slutet på vår NZ-trip. Vi är N om Auckland och puttrar norr ut längs kusten med siktet inställt på Bay of Islands och lite segling med delfiner. Vädergudarna har börjat ge oss lite sämre väder med regn och blåst, men förhoppningsvis ska vi få lite sol innan vi vänder tillbaka till Melbourne.

På vägen upp över nordön har vi på på tips av Otto(ständigt i våra tankar, man blir inte riktigt av med honom) badat i en bäck där två bäckar, en varm och en kall, möts. Coolt. Och i en varm pool mitt i en åker, på tips av Oscar, sandfliesen gjorde det svårt att stanna och se stjärnorna och dricka öl. Detta område är geotermiskt (tror vi det heter) vilket resulterar i en massa konstiga bubblande, varma hål. Dessa kan vara i olika färger pga av olika mineraler. Bla en pool som kallas champagne pool, ständigt bubblande och rykande.

 I nordöns actioncentrum, Rotorua, hann vi med Rafting(kul att droppa ett 7m vattenfall). Gjorde en liten skyswing(lagom pirrigt). Jakob fick sin första! 25årspresent av Lina, en forspaddlingskurs med en av världens bästa forspaddlare, Kenny(lite som Sky(dykguru) och Duncan(lavinguru)). Så nu ska det köpas forskajak, med tillhörande fors!

Sen fick Lina det hon väntat på heeeela resan, Hobbiton, Fylke, från Sagan om Ringen. Så nu måste tydligen jag bygga ett hobbithål på vår tomt. De håller fn på att bygga upp hela byn för att spela in en till film så inga bilder från platsen får visas på internet, detta betyder att vi fick se byn som den ser ut i filmerna vilket tidigare inte varit möjligt. Vi har också gjort två tappra snorklingsförsök(bla Goat Island) utan att se mer än sjögräs och två fiskar. Ursäkta NZ, men där har ni inte mycket att sätta emot Filippinerna.

Nu sitter vi i ett regnigt Whangarei och hoppas på att Mr Sun ska kunna fixa bort Mr Rain.

Jakob med Mt Doom

Tongariro Crossing

Vård

Champagnepool

Wieeee, läge att göra igen
 Sofy: jag längtar redan till pensionen!


Kramar Lina och Jakob

3 kommentarer:

  1. Hallå där! Ser ut som ni har det bra. En fors sa ni...ska se vad det finns för möjligheter. Här är det mycket snö, och första officiella giget med kören avklarat igår. Hade nu bra och ta det lungt.
    Kram/c

    SvaraRadera
  2. Tjena!
    Störtsköna bilder! Jag blir lite avis när ni pratar om att segla med delfiner, det är sjukt ont om delfiner i Wien... och segelbåtar =)

    Keep trucking!

    SvaraRadera
  3. Åååh. Det låter helt magiskt! Tänk vad lite (?) slit på ASKO kan resultera i. ;)

    Nu har vi bara en vecka kvar här i Norge. Känns fruktansvärt vemodigt och sorgligt. Vi vill inte åka härifrån...... NOT! VI LÄNGTAR SÅ ATT DET GÖR ONT TILL LÖRDAG då vi riktar siktet mot Nordens Beverly Hills - Sverige.

    Annars har vi inte mycket att berätta. Mycket övertid nu innan jul, julbord på Kyl (Anton beställde in en flaska vin för 700 kronor som han slapp betala), regnet fortsätter att falla.

    Ser fram emot ert nästa inlägg. Var rädda om varandra! KRAM Lisbet och Källåket.

    SvaraRadera