måndag 21 mars 2011

Översvämningar, Dykning och Hyundai Getz

Efter att ha lämnat Perth kom vi till Brisbane. Vi gillade stället direkt. Lite här och var såg man spår av översvämningar men inte så mycket som man kan tro. Vi fick här tag på en relocation bil. Den skulle tas från Brisbane till Cairns på 4 dagar. Super bra! Vi hämtade vår lilla Huinday getz och njöt av att ha en ny bil! När hände det oss senast liksom? Vi såg fram emot en säker och trevlig resa till cairns och visst blev det trevligt, men inte så enkelt som vi trott. Efter som att vi var vana vid att sova i bil tänkte vi spara in på sovkontot. Självklar kan man stanna till vid vägkanten och fälla sätet. Efter 2 dagar närmade vi oss Arlie beach. Natur är ganska annorlunda här och framför allt vädret. Vi är vana från västkusten med klarblå himmel och 35 grader varmt, platt natur och spikraka vägar. Här är det regnigt, grönt och bergigt.
Väl framme i Arlie beach fick vi tag i Tim och Jesper som vi jobbade med på ASKO i somras. Vi hängde runt där en dag. Konstigt att vara i ett varmt land och man inte får bada i havet utan stinger suit. Är varning för brännmaneter stora delar av ostkusten så det fick bli bad i den uppbyggda lagoonen. Var riktigt fint! Både vi och gräbbsen ville till Cairns. Planen var att åka ut på dykbåt ihop. Vi hade ca 65 mil till Cairns via kustvägen. Det visa sig att denna väg var avstängd. Men vi är inte sena på att hoppa på ett litet äventyr så vi bestämde att vi tar inlandsvägen istället. En lätt omväg som blev 35 mil längre, men men bil har vi ju åkt förr. Grabbarna var inte heller sena på att hoppa på. Så vi gav oss iväg 7.00 på morgonen …..skulle visa sig bli en låååång dag som inkludera bensinstopp, stängda och översvämmade vägar.


Trötta och glada kom vi som sagt fram tillslut. Tyvärr så hade Tim problem med örat sen tidigare dykning så de bestämde sig för att vänta några dagar. Vi däremot bokade en 3 dagars båttur med Prodive. Skulle bli 9 dagdyk och 2 nattdyk. Här kommer lite glimtar från den resan.

Men tyvärr tillåter inte nätet att den laddas upp...

Dykningen var helt okej mycket fisk och annat kul. Tyvärr inte så mycket färgglada koraller som på alla bilder som vi insett är tagna på 80-talet. ”Det var bättre förr”. Vi har planer på mer dykning i Skandinavien när vi kommer hem. Finns ju färgglada koraller där menar jag.

Ikväll far vi vidare till Melbourne, ser fram emot att träffa Louise och John som vi ska bo med. Vi hoppas på lugna och bekymmersfria sista dagar i Australien.
Vi planerar redan våra kommande äventyr!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar