fredag 25 februari 2011

Oj en cyklon... vilken otur


Vi fortsätter puttra norrut efter att ha passerat bla Port Gregory och The pink lake, ja en rosa sjö och även Kalbarri har vi nu landat i Monkey Mia. Det har skett en ganska drastisk förändring i vädret så här långt norrut. (sätt på hajen-musiken) Vi har kommit in i tropiskt cyklon-område… woooohhhhhh. Det är lite ovanligt att det är så här instabilt den här årstiden men vi tycker att det blir lite mer spännande. Tropiskt område gör också att det blir lite varmare och fuktigare. Varje natt är nu en fråga om hur mycket man kommer kunna sova eller inte pga hur mycket man kommer svettas, en dusch mitt i natten tillhör vanligheterna. Eftersom vi är hyffsat rastlösa har vi hittills bara stannat en natt på varje ställe. Nu har vi hittat ett resort som både är billigt, har pool och som vi gillar. När man badar vid stranden kan det helt plötsligt simma förbi ett par delfiner en halvmeter bort. De har under ett halvt sekel matat delfinerna och bedriver också forskning. Passande nog så är det varning för cyklonen Dianne norrut, så vi måste nog bli kvar här ett par dagar… too bad=) Att plugga här känns helt okej.  

Första kvällen vi var här råkade vi ut för det värsta åsk-regn vi någonsin varit med om (ja värre än i Bergen). På 45 min var hela campingen under 30 cm vatten och vi blev väldigt oroliga för Brunos simkunskaper. Folk började springa runt som yra höns för att hitta ställen där bilarna kunde stå utan att flyta iväg. Vi fick flytta Bruno 2 ggr innan vi hittade en liten upphöjning i marken. Vi hade ett tält bredvid oss som Jakob febrilt försökte rädda medans dess ägare satt i baren. Det tältet stod senare i minst 30 cm vatten. Snacka om att vara skrumpen på morgonen! Man är inte van vid de här väderförhållandena. Eftersom att campingen ligger typ 50 meter från havet tänkte vi att vattnet rinner väl dit när det kommit till en viss nivå, tills vi insåg att även havet höjts med 2 meter. Jakob visade att han fortfarande är sig själv efter några veckor i vildmarken då han behöll badbyxorna på hela kvällen ifall ”något behöver fixas”. Efter ett tag slutade det som tur att regna och inga större incidenter hade hänt, Bruno fick sig bara ett rejält fotbad.

Som vanligt finns ingen tid för ro när vi är i farten så vi vill fortsätta vår resa norrut mot Ningaloo Reef! Men vi blev kvarhållna ett par dagar extra i Monkey Mia pga cyklonen Dianne som ville översvämma alla vägar upp mot vårt mål. Jaja sämre ställen kan man vara fast i, som typ Carnavon… För när de äntligen öppnade vägarna så kom det självklart ytterligare en cyklon, Carlos. Det gjorde att vi blev fast i Carnavon, en håla med stort H. Men de hade i alla fall ett bibliotek med AC där vi hängde och pluggade en del.

Torsdag morgon och lyckan är total, vägarna är öppna!! Vi sticker direkt… men inte så fort, Bruno bestämmer farten=) Så nu är vi på toppen av vår resa och så säger tanten i repan att de inte har satt i några båtar för att det ska komma en till cyklon… vilket sätt! Inte ok. Lite bittra sticker vi iväg och snorklar på egen hand och blir lite tröstade av ett korallrev precis utanför stranden.
-          ”Kolla där är en diveshop, ska vi gå in?”
Sagt och gjort, tanten i repan hade ingen koll, imorrn är två dyk inbokade!

Hej hopp 

Snorkeltur

Efter snorkling i Coral Bay


Det snyggast minnesmonumentet vi sett, i Geraldton.

En av måååånga middagar i solnedgången. Ja det är en ketchupflaska... ja vi åt korv=)

Två riktiga Camping-experter.. nudlar till lunch. igen


innan cyklon

Här kan man vara strandad.. Monkey Mia. Ja det är en delfin du ser i bakgrunden

Eller en Emu kanske.. de bodde också på Campingen

eftermiddagslur

Dolphin interaction.. matning kan man också kalla det

PRESSA!

BADA!


3 kommentarer:

  1. Ni ser ut att ha det riktigt härligt. Det är skönt att ni inte drabbats av cyklonerna annat än med fördröjning i resan. Med tanke på värmen och njutningen vid vatten kanske det var bra att vara fast i Carnavon för lite plugg. Ska det bli några hp får man ju ligga i. Lycka till på den fortsatta färden. Kram Helena

    SvaraRadera
  2. Härliga bilder, här händer de också grejer i naturen. I onsdags var de -22, o idag +2. inte dåligt! annars är allt som vanligt jobb o jobb. Håller tummarna för att bruno håller sista biten så ni hinner med allt innan hemfärd.
    Hej o hej erik

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Jag tänkte skriva nåt roligt men så kom jag inte på nåt. Haha. Men ni ser ju ut att ha det rätt nice ändå, era bruna små snyggingar, så ni klarar er nog utan mina skämt.
    Kramar A-K

    SvaraRadera